Furby, een iconisch jaren 90 karakter helemaal terug in nu (2024)

Jongens wat was de Furby uit de jaren 90 toch tof! Ik had er zelf geen maar mijn bestie wel. Zij was er mee uitgespeeld en ik mocht haar knuffel lenen. Met mijn eeuwige huisdieren allergie was dit echt een uitkomst. Daarbij was dit het eerste interactieve huisdier. De algehele mood van een Furby was eigenlijk wat deprimerend. Hoe vaak ik wel niet gehoord heb: “Me scared, oeee dark, me scared” en “Me hungry”. Of als je er mee ging zwieren en zwaaien werd dat ook niet echt gewaardeerd. Tot midden in de nacht rechtop in je bed schieten doordat Furby weer iets moest zeggen.. Toch zijn al mijn herinneringen mooi. De hernieuwde Furby is een vrolijk ding. In uiterlijk en innerlijk en jongens (meisjes en hen) wat is deze hernieuwde variant weer tof! Let op, de voorraad is beperkt van deze uitgave.

Inhoudsopgave

Furby in het Nederlans

Furby is nu ook in Nederland helemaal terug. En hoe?! Want als er iets was wat de “oude” Furby niet kon, was het wel Nederlands spreken. Maar het iconische fenomeen uit de jaren ’90 spreekt eindelijk Nederlands. Alles wat dit lieve wezentje zegt is goed vertaald en dus bereikbaar voor een nog jonger publiek. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen lekker met deze Furby kletsen.

En snap je nou niet wat dit harige digitale diertje soms zegt? Dat klopt, naast Nederlands spreekt deze ook een eigen taal. Ja echt ‘oh-kah-tee’! Oftewel OMG. Soms legt hij uit wat dit betekent en soms ook niet. Noo-lah is in ieder geval ons nieuwe koosnaampje voor elkaar.

De nieuwe Furby

Er nóg meer goed nieuws, en dan vooral voor de ouders. Ik gaf in mijn intro al aan dat ik soms midden in de nacht rechtop in bed zat omdat mijn digitale vriendje opeens bang was in het donker. Of echt moest eten… De hernieuwde iconische kindervriend heeft nu gelukkig ook een uitknop! Furby blijft trouw aan de roots maar omarmt de behoeften van gezinnen anno 2024. En om soms gewoon even prikkels te kunnen afsluiten.

Dat brengt me meteen bij 1 bepaalde modus van deze nieuwe Furby. Als je namelijk roept “laten we chillen”, start er een zenmodus. Je knuffelige vriend kent meerdere mindfulness oefeningen. Laat je rustig ademen en ontpopt zich tot een ware lifecoach. Ik heb mijn jongste dochter van 4 echt rustig zien worden door Furby. Helemaal top dat deze modus er op zit!

Lancering

Januari 2024 – Het fenomeen Furby is nu echt helemáál terug van weggeweest! Na meer dan 25 jaar kondigt speelgoedfabrikant Hasbro de langverwachte comeback van het iconische speelgoed aan. Na de lancering in de VS afgelopen zomer, is de gloednieuwe versie van onze furry friend nu ook in Nederland verkrijgbaar. En zoals gezegd, in het Nederlands!

Verder introduceert het speelgoedvriendje een essentiële, nieuwe functie die ontbrak bij de Furby van vroeger: een uitknop. Hierdoor kunnen gezinnen ongestoord genieten van hun nachtrust zonder te worden verrast door het plotselinge gebrabbel van hun kleurrijke vriend. Floor Peters, Senior Brand Manager Benelux & Nordics vult aan: ‘We zijn trots om aan te kondigen dat de Furby nu eindelijk Nederlands spreekt. Als kind heb ik maandenlang mijn ouders gek gemaakt met mijn Furby. Een tip aan alle ouders – druk drie keer op het hartje en hij zal stoppen met praten!’.

Eind jaren negentig werd Furby een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar. Dit beestje heeft wiebelende oren, expressieve ogen en een eigen taal genaamd ‘Furbish’. De Furby was niet zomaar speelgoed: het was een persoonlijkheid die écht leek te leven. De nieuwe generatie Furby blijft trouw aan de roots en omarmt tegelijkertijd de behoeften van gezinnen anno 2024. Het is de perfecte mix van warme herinneringen uit het verleden en de moderne behoeften uit het heden.

Nieuwe generatie Furby

Furby veroverde de wereld in 1998. En onder het nagenoeg onveranderde uiterlijk heeft de zachte, knuffelbare kindervriend meer dan 25 jaar later toch een flinke transformatie ondergaan. Hasbro deed de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar de wensen en behoeften van gezinnen en kinderen. Daaruit bleek onder andere dat kinderen het belangrijk vonden dat Furby hun ultieme beste vriend kon zijn: een harige metgezel om allerlei dingen mee samen te doen. Dat is dan ook precies wat Hasbro heeft gecreëerd.

Met 5 verschillende modi en meer dan 600 reacties, waaronder lichten, geluiden en liedjes, biedt de nieuwe Furby urenlang interactief speelplezier. Of het nu gaat om het voorspellen van je toekomst, het doen van een dansje, mediteren, elkaar nadoen met grappige stemmetjes of het geven van een lichtshow. Furby reageert op knuffels en aanrakingen en kinderen kunnen hun nieuwe knuffel voeden, kammen en aankleden met de meegeleverde klikkralen en accessoires. Hoe meer speeltijd, hoe meer mogelijkheden en plezier je ontdekt.

600 reacties!

Het eigenzinnige, kleurrijke karakter van Furby laat kinderen hun ware ik omarmen en moedigt hen aan helemaal zichzelf te zijn. Furby wordt het nieuwe beste vriendje onder alle kinderen. En met 5 modes en meer dan 600 reacties raak je nooit uitgespeeld met je allerbeste vriendje!

Check de Instagram van MamaScrapelle voor een leuke Reel van deze Furby in actie.

Specificaties Furby

Deze nieuwe Furby is er nu in 2 kleuruitvoeringen. En het spreekt dus Nederlands! Of Engels, Frans… ik heb diverse talen gezien. Dus let goed op als je nieuwe gaat kopen welke taal deze spreekt. Verder heb je een schroevendraaier nodig en 4 AA batterijen. De doos zelf uitpakken is een feestje! Volgens bepaalde stappen open je deze. Voor ouders is er nog een QR-code voor extra informatie. Eenmaal de batterijen er in en de schroevenw eer dicht en je digitale knuffel is klaar om te gaan.

Het is echt heel simpel. Furby legt alles uit. Op het voorhoofd zit een hartjes knop, druk deze in en zeg “hey Furby” en vervolgens kies je 1 van de 5 hoofdcommando’s. Hierna ga je dan 1 van de 5 modus in en ben je klaar om te ontdekken. Al spelend ontgrendel je ook weer nieuwe dingen zoals liedjes, spelletjes of wat hij/zij zegt. Je vriendje reageert ook op aanrakingen, knuffels en beweging. Als je hem neerlegt valt deze in slaap.

Adviesprijs en verkrijgbaarheid
Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij speelgoedwinkels in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99. De voorraad is op dit moment beperkt, dus haast je naar de winkel! De voorraad wordt opnieuw aangevuld vanaf begin maart.

Wat vinden wij van dit speelgoed?

Let op deze digitale vriend is geschikt vanaf 6 jaar. Maar mijn dochter van 4 is al vanaf de eerste kennismaking helemaal verkocht. Ze snapt precies wat ze kan doen en speelt al dagen met dit vrolijke beestje. Het dansen vindt ze tof net zoals het Annamaria koekoek spelletje. Ik vind het liedje van ‘President op de maan’ heel komisch. Deze Furby is verre van bang en is heel vrolijk en grappig. Het reageert zoals mijn pre-puber van 10 doet en dat is herkenbaar voor mijn dochters.

De oortjes kleuren heerlijk en de zenmodus is echt geniaal. Het beestje is en blijft iconisch en lief maar heeft wel de nodige upgrade gehad. Wat ons betreft is het echt een verbetering. Er zit een klein boekje bij met gebruiksaanwijzing en dat is soms wel handig. Het feit dat deze digitale huisdier telkens iets leert en nieuwe dingen kan doen, zorgt er voor dat mijn dochters blijven spelen.

Een nadeel… twee van die pluizige diertjes samen zorgen voor interactie. Nu willen mijn dochters weten wat ze dan samen doen. En ik ook :). Wij zijn fan en snappen dat dit op veel verlanglijstjes zal komen te staan.

Bekijk deze link voor meer informatie op Bol

Lees ook deze blogs met artikelen van Hasbro

  • Peppa Pig wereldavontuur
  • My Little Pony op avontuur in Hoefdorp aan zee
  • Bob Bilnaad
  • Zwemmende prinses Ariel
  • Monopoly valsspelers
  • Over
  • Laatste berichten

Furby, een iconisch jaren 90 karakter helemaal terug in nu (23)

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen.
Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Furby, een iconisch jaren 90 karakter helemaal terug in nu (24)

Laatste berichten van Selena (alles zien)

  • Paper Mario: The Thousand-Year Door, een hilarisch Switch avontuur - 22/06/2024
  • Leren tekenen kind, een blog met handige tips - 21/06/2024
  • Japans leren tekenen, Chibi’s en Kawaii tover jij zo uit een potlood! - 18/06/2024

Delen is enorm lief

Furby, een iconisch jaren 90 karakter helemaal terug in nu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5598

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.