De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (2024)

Pannenkoeken of poffertjes eten: één groot feest! In en om Utrecht zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurantjes te vinden, zowel in de stad als in de natuur. Onze 15 favoriete adresjes vind je hier!

De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (1)

Pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht © foto Rhijnauwen

15 favoriete pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht

Pannenkoeken eten in Utrecht? Keuze genoeg voor leuke en kindvriendelijke pannenkoekenrestaurants en pannenkoekenhuizen om met je kinderen naartoe te gaan!

Theehuis Rhijnauwen - Utrecht


Bij Rhijnauwen kun je heerlijke pannenkoeken eten! Dit leuke pannenkoekenrestaurant in Utrechtligt op een prachtige plek aan het water en in het bos. De pannenkoeken zijn op verzoek ook gluten-, melk- en eivrij te verkrijgen. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch en fair trade. Dit is echt een ideale plek voor kinderen; er is een leuke kinderhoek en er zijn kleurplaten en kinderstoelen. Buiten is er een super mooie speeltuin die zowel voor kleine kinderen als de wat oudere kinderen leuk is.

Restaurant van Geertjes Hoeve - Haarzuilens
Ken je Geertjes Hoeve? Zo'n leuke boerderij, in het mooie Haarzuilens. Je kunt de geitjes voeren en flesjes geven, spelen in het hooi of de speeltuin, ponyrijden en nog veel meer. In het restaurant van Geertjes Hoevekun je ook heerlijke pannenkoeken eten, natuurlijk bereid met eigengeitenmelk!

De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (2)

PAND Pannenkoek - Schalkwijk

In eenunieke, stoere barn in Schalkwijk vind je PAND Pannenkoek. Je kunt er met je hele gezin heerlijk pannenkoeken eten en volop binnen en buiten spelen. Er is een uitgebreide kaart, dus ook voor andere gerechten zoals een heerlijke maaltijdsalade, mega PAND-burger of kop soep kun je hier terecht. Heel fijn, een gluten- of lactosevrije pannenkoek is hier geen enkel probleem.Extra leuk aan dit pannenkoekenrestaurant: binnen en buiten valt zoveel leuks te beleven voor kinderen. Want een caravan die midden in het resaturant staat... en een echte auto... dat is toch echt cool!Ga eens naar dit hippe pannenkoekenrestaurant in Schalkwijk en ontdek wat er nog meer te beleven is.

Klein Zwitserland - Driebergen
Bij dit leuke restaurant in Driebergen kun je na een lekkere wandeling of een fietstochtje fijn bijkomen met een drankje en iets lekkers. Op de uitgebreide kaart staan pannenkoeken maar ook diverse vleesgerechten. Ook kun je hier kaasfonduen, heerlijk! Voor de kinderen is er binnen een mooie speelhoek en buiten een leuke speeltuin.

De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (3)

't Jagershuys - Zeist
't Jagershuys is een gezellig pannenkoekenrestaurant bijhet bos. Leuk omhet pannenkoeken eten te combineren met een wandeling in het mooie Zeisterbos! Je kunt hier genieten van allerlei verschillende soorten pannenkoeken. Ook mag je natuurlijk je eigen pannenkoek samenstellen.Voor de kinderen zijn er ook speciale pannenkoeken. Zo is er voor de stoere jongens een pannenkoek met brandweerhelm en voor de meisjes is er een pannenkoek met prinsessen kroon en staf!Het pannenkoekenrestaurant heeft met mooi weer een prachtig ruim terras waar je met je hele gezin kan zitten.Metprachtige natuurspeeltuin aan de achterkant van het restaurant!

Boerderij De Middenhof - Nieuwegein
In dit pannenkoekenrestaurant in Nieuwegein worden alle pannenkoeken gemaakt van natuurproducten: meel van de molenaar, groente en fruit van het land. Ze worden gebakken in een open keuken, dat ziet er spectaculair uit!

Pannenkoekhuis Midden op 't Land - Benschop
Een ouderwets gezellige middag bestaat uit pannenkoeken eten en midgetgolfen.Het kan in het schattige plaatsje Benschop, bij Pannenkoekenhuis Midden op 't Land. Bij mooi weer is er ook nog een springkussen!

De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (4)

De Ponthoeve - Vianen
De Ponthoeve is een unieke pannenkoekenboerderij op een prachtig eiland in de rivier de Lek. Vanuit het pannenkoekenrestaurant en de dakterrassen heb je een fantastisch uitzicht. De boerenpannenkoeken worden natuurlijk gemaakt met melk van de eigen koeien. En die koeien mag je ook rustig even gaan begroeten. Met speelgelegenheid voor de kinderen!

Anafora Parkrestaurant - Utrecht (alleen overdag open)
Combineer een bezoekje aan dit mooie restaurant met spelen in de fantastische Bosspeeltuin! Parkrestaurant Anafora ligt prachtig in het hart van het groene en waterrijke Máximapark. En weet je dat je er ook op de fiets zo bent vanuit Utrecht Centrum?Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Meer info over pannenkoeken eten bij Anafora in Utrecht. Let op

De Muntkelder - Utrecht
Bij dit knusse pannenkoekenrestaurant in het centrum van Utrecht kun je kiezen uit heeeeel veel verschillende pannenkoeken. Wat denk je van een pannenkoek "Ronnie Riks" of "Stientje Stuiver"? Bij lekker weer kun je buiten aan de werf zitten en kijken naar de bootjes op de Oudegracht. Echt een uniek plekje in Utrecht!

't Wapen van Odijk - Odijk
In dit pannenkoekenrestaurant in Odijk kun je kiezen uit zoete en hartige pannenkoeken. Er is dus voor ieder wat wils! Kinderen zijn hier meer dan welkom. Speciaal voor hen is er een speelruimte. Alle kinderen mogen bij hun pannenkoek een leuk cadeautje uitzoeken, wat een feest!

GeoFort
Iets verder rijden maar ook heel erg de moeite waard zijn de pannenkoeken bij GeoFort. Geniet op dit historische forteiland van heerlijk pannenkoeken in het restaurant of op het terras. Naast het terras ligt de speurtuin van GeoFort, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboo bouwen en klimmen en klauteren over de bunker. De speurtuin is gratis toegankelijk.

In onze rubriek uit eten met kinderen vind je nog veel meer leuke tips om met je kinderen uit eten te gaan in en om Utrecht!

Eet smakelijk allemaal!


Andere leuke kinderuitjes en weekenduitjes in Utrecht

Op zoek naar meer toffe tips? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kinderuitjes in Utrecht, kijk snel!

De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5524

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.